Menu Ristorante Mare e Monti
KREM Z POMIDORÓW / SEZ KOZI / PESTO BAZYLIOWE / POMIDORKI CONFIT
MAKARON PACCHERI / GUANCIALE / POMIDORY / SER OWCZY PECORINO
MACCHERONI / RAGU Z CIELĘCINY / GRANA PADANO / POMIDORY / BESZAMEL
ANTRYKOT / PUREE Z BATATA / NDUJA - PASTA KALABRYJSKA / PĘDY MŁODEJ RZEPY
CIELĘCINA / SZAŁWIA / WINO BIAŁE / SZYNKA PARMA / PUREE /
WARZYWA SEZONOWE
KREWETKI / MULE / OKOŃ / KALMAR / FOCACCIA
Biały ser wytwarzany z mleka bawolego. Burrata charakteryzuje się słodkim, maślanym smakiem o płynącej, kremowej konsystencji. Jest specjalnością regionu Apulia we Włoszech. Burrata, oznacza „maślany”.
Dojrzewający stek włoski z krów rasy Chianina. Mięso przygotowujemy na grilu zachowując oryginalność z Toskani czyli prawdziwa Fiorentina jest serwowana na pół krwisto. Dzięki temu mięso jest miękie i soczyste. Specjalny spośb cięcia kości sprawia że mamy okazję spróbować polędwicy i rostbefu w jednym kawałku.
SOS POMIDOROWY, SER MOZZARELLA, SALAMI PIKANTNE
SOS POMIDOROWY, SER MOZZARELLA, SZYNKA GOTOWANA, GRZYBY, KARCZOCHY, OLIWKI, SALAMI PIKANTNE